Χρονοδιάγραμμα αυξήσεων καυσίμων από την 1η Ιουνίου

venzini1

Στην απέναντι πλευρά από την κυβέρνηση περνά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η οποία δημοσιοποίησε το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων στη φορολογία καυσίμων και το ύψος των επιπτώσεων που θα έχουν αυτές στις λιανικές τιμές των καυσίμων, μιας και η κυβέρνηση δεν την άκουσε όταν της εφιστούσε  την προσοχή και την καλούσε να μην ψηφίσει τις σχετικές ρυθμίσεις.

Κατά την Ομοσπονδία:

  • Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φωτιστικό πετρέλαιο (κηροζίνη) θέρμανσης, από 230 σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο θα ισχύσει με την έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης, στις 15 Οκτωβρίου.
  • Οι αυξήσεις στους ΕΦΚ της αμόλυβδης (από 670 σε 700 ευρώ ανά 1000 λίτρα), του πετρελαίου κίνησης (από 330 σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο) και του υγραερίου κίνησης (330 σε 430 ευρώ ανά 1000 χιλιόγραμμα) θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2017.
  • οι επιπτώσεις στα λοιπά καύσιμα είναι για την αμόλυβδη αύξηση κατά 3,7 λεπτά το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης 10 λεπτά, στο πετρέλαιο 6,2 λεπτά και στο υγραέριο κίνησης 12,4 λεπτά περίπου.
  • Από 1ης Ιανουαρίου του 2017 θα εφαρμοστεί και η μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο θέρμανσης, από 1,5 σε 0,3 ευρώ ανά gigajoule.
  • Η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% καθώς και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο θα ισχύσουν από 1ης Ιουνίου.

ού αερίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράμα για τις αντιδράσεις κατά της επίσκεψής του στη χώρα μας: Δημοκρατική χώρα η Ελλάδα, όπως σωστά τόνισε ο Μητσοτάκης

"Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα (...) δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, …