Καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στην Ελλάδα

misthosmoney

Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής/CEO, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Στρατηγικής Μονάδας,  Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού και του Διευθυντή Εργοστασίου, είναι οι πέντε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στην Ελληνική Αγορά, με βάση τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το 2015 η KIENBAUM, για τις Αμοιβές και τα Κίνητρα σχετικά με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας.

Οι λιγότερο καλά αμειβόμενες θέσεις είναι του υπαλλήλου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, του Τεχνικού Παραγωγής, του Υπαλλήλου Ελέγχου Ποιότητας, του/ της Ρεσεψιονίστ και του Ειδικού Τεχνικής Υποστήριξης, τονίζει η ΕΕΔΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Τα αποτλέσματα παρουσιάστηκαν από την Επιστημονική Υπεύθυνη της έρευνας σε εσπερίδα που διοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) και ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική εταιρία Kienbaum.

Καλύτερα αμειβόμενοι κλάδοι:

  • των ορυχείων και μεταλλίων με αμοιβές συνολικά 56% πάνω από το μέσο όρο,
  • του εμπορίου με 12% πάνω από το μέσο όρο, της Πληροφορικής
  • των Τηλεπικοινωνιών με 9% πάνω από το μέσο όρο,
  • του Τουρισμού αμείβει με 58% λιγότερο από το μέσο όρο.

Αποκλίσεις από το μέσο όρο των Αποδοχών:

  • η Αττική αμείβει με αποδοχές 9% πάνω από το μέσο όρο,
  • η Θεσσαλία παρουσιάζει συνολικές αποδοχές 31% κάτω από το μέσο όρο.

Σημαντικό μέρος των αποδοχών όλων των εργαζομένων αποτελούν σήμερα οι μεταβλητές αμοιβές και σε κάποιες κατηγορίες και τα bonus.

Στις εταιρικές παροχές προς τους εργαζόμενους η έρευνα έδειξε κυρίως παροχή σε εταιρικά αυτοκίνητα και εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον παροχές δίνονται ως εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες ή σε voucher για εστίαση, σε προγράμματα υγείας, σε εκπαίδευση, σε κινητό τηλέφωνο, σε καύσιμα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες από την ελληνική οικονομία

Οι δύο υπουργοί, συζήτησαν επίσης ζητήματα που αφορούν σε ελβετικές επιχειρήσεις, όπως φαρμακευτικές εταιρείες που …