Η ασφάλεια στην Ελλάδα μέσα από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

vomva-tromokratia-660

Σοβαρή ανησυχία για τις ΗΠΑ αποτελούν τα ευάλωτα και ανοχύρωτα σύνορα στην Ελλάδα, με την συνεργασία ΗΠΑ -Ελλάδας να παραμένει ιδιαίτερα στενή, όπως σημειώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, στην οποία η χώρα μας έχει εξέχουσα θέση.

Στην έκθεση που υπάρχει αναφορά στον Νίκο Μαζιώτη και στον Χριστόδουλο Ξηρό, τονίζεται ότι οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων αποτελούν δύο από τους βασικούς κινδύνους για την Ελλάδα, στην πάταξη της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, ζήτημα προτεραιότητας της ελληνικής κυβέρνησης και κοινής δράσης των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ, εμμένουν στην αλλαγή των αστυνομικών ταυτοτήτων, γιατί οι σημερινές θεωρούν ότι πολύ εύκολα μπορούν να πλαστογραφηθούν, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου, για το οποίο υπάρχει κυβερνητική δέσμευση απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά στο 2015,αναφέρονται τα «μικρά τρομοκρατικά χτυπήματα», με βομβιστικά πακέτα από εγχώριες αναρχικές ομάδες, που στόχευαν να περάσουν περισσότερο το «πολιτικό μήνυμά» τους, παρά να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τελικός Euroleague Final Four 2024. Ώρα, κανάλι τηλεόρασης

Ο τελικός Euroleague Final Four 2024 (Basket) θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στη …