Σοσιαλιστική εισήγηση λήξης απεργιών, με απειλητική προειδοποίηση

galliaapergia

«Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πότε να σταματά μια απεργία», δήλωσε  πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «La Voix du Nord», μιας και η διοργάνωση του Euro 2016, για τον Γάλλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό, είναι ψηλότερης σημασίας από το αύριο εκατομμυρίων εργαζομένων.

"Υπάρχει κάποια στιγμή όπου, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία. Η κυβέρνηση έδειξε τη θέλησή της για διάλογο", κυρίως με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, την πολιτική αεροπορία και τους σιδηροδρόμους.

Τέσσερις ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro 2016, η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις της για να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη χώρα εδώ και τρεις μήνες. Οι εργατικές κινητοποιήσεις "προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος αυτού του σημαντικού γεγονότος, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την οικονομία μας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω μας, στο Euro που ξεκινά την Παρασκευή.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαλκός: Ο «κόκκινος χρυσός» της ενεργειακής μετάβασης

Η μετάβαση από μια οικονομία βασισμένη σε ορυκτά καύσιμα σε μια που στηρίζεται στον ηλεκτρισμό …