ΟΑΕΕ: Νοσηλευτική κάλυψη των οφειλετών ασφαλισμένων του

oaee-620x320
Ευχάριστες οι αποφάσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν χάσει το σχετικό δικαίωμα ένεκα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο, οι οποίοι αποκτούν πλέον πλήρη νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στην ανακοίνωσή του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, ανακοινώνει την Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:
"Η απόφαση ρυθμίζει τους όρους και τις διαδικασίες πρόσβασης των ανασφαλίστων στην δημόσια υγεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στις παροχές υγείας είναι η ύπαρξη Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, που συνεχίζουν να χορηγούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
Εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις συνταγογραφήσεις και η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά ταυτόχρονα εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών κριτηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ανασφάλιστων από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μπορούν να κάνουν χρήση του συστήματος που περιγράφεται από την Υπουργική Απόφαση, αλλά μόνον εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας, που χρήζει άμεσης νοσηλευτικής ή συνεχούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή εγκυμοσύνη, μη καλυπτόμενα από την ασφάλιση, τηρουμένων και των λοιπών προϋποθέσεων που ορίζονται με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική Milliyet

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και θα πρέπει να μιλάνε περισσότερο …