Ελεύθερος ο 14χρονος που σκότωσε τον συμμαθητή του

anilikos1-thumb-large

Ελεύθερος με βάση και την Ελληνική ισχύουσα νομοθεσία για όσους ανηλίκους δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και βαρύνονται για κακουργήματα, αφέθηκε μετά την απολογία του επί 2,5 ώρες στην ανακρίτρια,  ο 14χρονος που ομολόγησε την δολοφονία του φίλου και συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Του επεβλήθησαν ωστόσο περιοριστικοί όροι, αφού απαγορεύεται η κράτησή του σε σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

Στην απολογία του, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «μπούλινγκ» που υφίστατο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, κατά τα οποία έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από φίλους του.

Ο 14χρονος απολογήθηκε σχεδόν επί  ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Έχοντας στον πλευρό του, εκτός από τον συνήγορό του, τους γονείς και τη γιαγιά του, ο ανήλικος πέρασε γύρω στις 9:30 την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας, στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη στυγερή δολοφονία που κατηγορείται ότι διέπραξε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν μαχαίρωσε δύο φορές στον λαιμό τον 14χρονο φίλο του Τάσο.

"Μιλάμε για μία τραγική κατάσταση κι από τις δύο πλευρές, κι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, πρωτίστως, αλλά κι από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου", δήλωσε αμέσως μετά την απολογία του ο συνήγορός του προσθέτοντας ότι το παιδί-δράστης " αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του".

Οι περιοριστικοί όροι είναι:

  • Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας του ανηλίκου στους γονείς του. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο οι γονείς του είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε παραβατική πράξη, ενδεχομένως, εκδηλώσει ο 14χρονος αυτό το διάστημα.
  • Παρακολούθηση ψυχολογικού προγράμματος από τον ανήλικο σε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.
  • Απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του 14χρονου κατηγορούμενου στον τόπο κατοικίας του, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, μέτρο που εκτιμάται ότι κινείται προς την κατεύθυνση προστασίας του ίδιου του παιδιού.

Ο 14χρονος θα μείνει σε συγγενικό του σπίτι μακριά από το χωριό, ενώ αναμένεται η ανακρίτρια να διατάξει τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, κάτι που βρίσκει σύμφωνο την υπεράσπιση του ανήλικου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι καταθέτει στο υπόμνημά του ο Φλώρος για το ξύλο στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στο υπόμνημά του αναφέρει ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης …