Επανέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

exoikonomisi-katoikon-aitiseis-127743

45.403 δάνεια συνολικού ύψους 197,5 εκατ. ευρώ, έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα, μέσα από το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», όταν η συμμετοχή του Ταμείου ανήλθε στα 91,8 εκατ. Ευρώ, με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ Κώστας Γαλιάτσος, ανακοινώνοντας την επανέναρξη του προγράμματος για τα 35.000 νοικοκυριά, οι αιτήσεις των οποίων εκκρεμούν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Κατά την διαδικασία που ισχύει, για την χορήγηση του δανείου, υπάρχει:

  • Δυνατότητα αποπληρωμής σε 4, 5, 6 έτη, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου.
  • Δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις.
  • Εξόφληση των προμηθευτών μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του δικαιούχου.

Η ενεργοποίηση του προγράμματος αποφασίστηκε καθώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα που ανέκυψε με την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων, ύψους 120.000.000 ευρώ.

Παράλληλα  δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι «όροι του Προγράμματος δεν θα αλλάξουν και τα δάνεια που θα δοθούν θα είναι με τα ίδια κριτήρια, δηλαδή από 15% έως 70% επιχορήγηση του δανείου και επιδότηση του επιτοκίου από 30% έως 85%, ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα

Την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έκανε ο μετεωρολόγος του ΕΡΤNews, κ. …