5 Ιουλίου το καινούργιο 50ευρω

euro=-=-oo=

 Στις 5 Ιουλίου θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017, που θα είναι τότε συμβατά με το νέο τραπεζογραμμάτιο, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η ΕΚΤ.

  • Σήμερα πάνω από 8 δισεκατομμύρια αξίας των 50 ευρώ, βρίσκονται σε κυκλοφορία, που αναλογούν στο 45% των χαρτονομισμάτων.

Άλλωστε όπως δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης τραπεζογραμματίων της ΕΚΤ:

«Εμείς, το ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά Μαιου 2024

ΟΠΕΚΑ. Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά επιδόματα και παροχές για τον μήνα Μάιο 2024. …