Δικαιώθηκαν οι άνεργοι Σπουδαστές των ΙΕΚ

oaed-anergia-anergoi

Τις τελικές του αποφάσεις για τους «Σπουδαστές των ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου», έλαβε και ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, κάνοντας επιτέλους δεκτό το δίκαιο αίτημα των σπουδαστών των ΙΕΚ, που είχαν διαπιστώσει την αδικία και ζητούσαν επίμονα την αλλαγή.

Με την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ πλέον θα ισχύουν τα εξής:

  •  Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους κι εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.
  •  Οι εργαζόμενοι σπουδαστές, των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή, διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου μέχρι τη λήξη της επιδότησης.
  •  Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, προς το παρόν, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας. Θα διερευνηθεί η ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης του θέματος των μη επιδοτούμενων ανέργων σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιπλέον, για τους επιδοτούμενους ανέργους που παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι ο χρόνος κατάρτισης λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωεκλογές 2024: Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης από την Κομισιόν

Οι συστάσεις της Κομισιόν σε βίντεό της κατά της παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών 2024 Βίντεο, …