Σε εξέλιξη το κοινό μέτωπο ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΕΣΥΘ έξω από το Υπ.Παιδείας

paideia1448951570

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΕΣΥΘ έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των αντιδράσεων, στις απολύσεις 2.500 αναπληρωτών από τις  αλλαγές που προωθούνται στα σχολεία, όταν είχαν υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς και μηδενικές απολύσεις από τον Υπουργό Παιδείας.

"Τόσο η Υπουργική Απόφαση για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου, όσο και οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, είναι παράνομες", καταγγέλλει η ΔΟΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μείωση των ωρών του ωρολόγιου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ επί της ουσίας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά... θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ως δεύτερη ανάθεση τα σχετικά μαθήματα αλλά και αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν σε ακόμη περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου».

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Σύλλογος Θεατρολόγων, εξηγεί ότι: " Το υπουργείο Παιδείας, σε μια εποχή που υπάρχει το απαιτούμενο επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να διδάξει με επάρκεια τα παιδιά, παραπέμπει στο οπισθοδρομικό εκπαιδευτικό μοντέλο, όπου ένας δάσκαλος θα κάνει τα πάντα! Επειδή όλα αυτά είναι κωμικοτραγικά, αν μη τι άλλο, εμείς από την μεριά μας, σε συμμαχία τόσο με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κλάδους όσο και με τους γονείς, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, του πολιτισμού μας, του μέλλοντος των παιδιών μας!"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Καλώ εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην πρότασή του για διεξαγωγή debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς …