Υποχρεωτικό το εργόσημο για μετανάστες-εργάτες γης

agrotikoi-synetairismoi

Υπεγράφη η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργοσήμου για τους εργάτες γης, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ τα χρήματα που χάνει το κράτος από τους παράνομους μετανάστες που  απασχολούνται στον αγροτικό τομέα.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν πλέον, με αίτηση που θα υποβάλουν στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, βοσκών και μελισσοκόμων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
  • Μαζί με την αίτηση, ο αγρότης υποχρεούται να υποβάλει την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στον νόμο δικαιολογητικά.
  • Οι εργάτες γης που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργοσήμου.

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με αυστηρή χρονική προτεραιότητα υποβολής.

Από αυτή την απόφαση της υποχρεωτικής επιβολής εργοσήμου ύψους 10% της αμοιβής των εργατών γης, που αν δεν τηρηθεί θα επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα, τα ταμεία του ΟΓΑ θα ενισχυθούν με 100.000.000 ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΟΣΑ: Ρυθμός ανάπτυξης 2% φέτος και 2,5% το 2025

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι η ενίσχυση …