Aπό σήμερα το εργασιακό ανελέητο χτύπημα στους Έλληνες!

ergazomenos-aytoktonia

Στις προτάσεις τους για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, θα καταλήξουν αρχής γενομένης από σήμερα κι μέσα στο επόμενο τριήμερο, τα μέλη της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με μπαράζ επαφών, με το προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και τους κοινωνικούς φορείς, μιας και η επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν είναι εθιμοτυπική αλλά υποκρύπτει την πρώτη ουσιαστική επίθεση σε όσα έχουν απομείνει μέχρι σήμερα και ήξεραν ως εργασιακά τους δικαιώματα, ενόψει της  ευρύτατης «συζήτησης» όπως επικαλείται από Φθινόπωρο.

Αυτό λοιπόν το πόρισμα που θα καταρτιστεί αυτό το τριήμερο, θα αποτελέσει και το πλάνο πάνω στο οποίο θα ξεσηκωθούν τα συνδικάτα και η κυβέρνηση θα παίξει το γνωστό παιχνίδι της ότι τάχα διαπραγματεύεται και τάχα έχει κόκκινες γραμμές.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός μας έδωσε το στίγμα των διαθέσεών τους όταν υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει τους εργαζόμενους όπως έκανε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις….

Στο στόχαστρο θα βρεθούν για κατάργηση ή υλοποίηση:

  • κατώτατος μισθός,
  • 13οςκαι 14ος μισθός,
  • Τριετίες,
  • επιδόματαγάμου, ανθυγιεινό, τέκνων και σπουδών
  • ομαδικές απολύσεις,
  • ευέλικτης απασχόλησης

Αλλά μην ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση επιμένει πως έχει υπουργείο Εργασίας, ο εκπρόσωπος του οποίου θα μας ενημερώσει αναλυτικά(λέμε τώρα), με συνέντευξη τύπου μάλλον την Πέμπτη, για την κυβερνητική μάχη!!!!

Ναι θα το πράξει ο αυτοαποκαλούμενος «κουμουνιστής» Γιώργος Κατρούγκαλος, αυτός με το μεταξωτό μαντηλάκι στο πέτο, που επί χρόνια

Ζούσε πλουσιοπάροχα από τις προσφυγές εργαζομένων κατά εργοδοτών, όταν ως αριστερός της αντιπολίτευσης τους στήριζε και προάσπισε με το αζημίωτο φυσικά τα δικαιώματά τους…..

Τώρα ως υπουργός, έγινε κουμουνιστής και στενοχωριέται που παίρνει μέτρα που δεν θέλει….

Κατασυγκινηθήκαμε φυσικά από το δράμα του!!!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι - Τι είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Στίχους του γνωστού Αλβανού ποιητή Naim Frasheri αφιέρωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο …