Στα δύο οι λιμενεργάτες Πειραιά και Θεσσαλονίκης-Ποιοι συνεχίζουν

limani_peiraia_473_355

Διάσταση προέκυψε μεταξύ λιμενεργατών και αρχιεργατών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, με τους πρώτους να αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις και τους δεύτερους να τις κλιμακώνουν, ενόψει της Τετάρτης οπότε έχουν προγραμματίσει νέα συνεδρίαση.

Ήδη έχουν συμπληρώσει 27 ημέρες απεργιών, με τις εμπλεκόμενες ομάδες να έχουν ζητήσει να μπει τέλος στις κινητοποιήσεις λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί.

Αντίθετα αραγές είναι το μέτωπο των υπαλλήλων των δύο  μεγάλων λιμανιών  που συνεχίσουν κανονικά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και την Τετάρτη έχουν κληθεί σε ευρεία σύσκεψη αξιολόγησης της κατάστασης από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Εάν παραμείνει η φράση κατάργηση, σημαίνει ότι η Cosco ως ΟΛΠ ΑΕ θα αποκτήσει πλήρες διευθυντικό δικαίωμα και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψη του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με τη λύση της εργασιακής σχέσης». Οι μετατάξεις είναι μόνο σε επίπεδο εξαγγελίας.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με κινεζικά κεφάλαια το ράλι στα ακίνητα

Συνολικά το 2023 στην ελληνική αγορά ακινήτων εισέρρευσαν κεφάλαια 2,13 δισ. ευρώ, αποτελώντας νέο ιστορικό …