1η Ιουλίου επανέρχονται τα προβλήματα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

eopyy010616130644_4001

Τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, τις πληρωμές που εκκρεμούν από τον Ιανουάριο και την επίλυση των διαδικασιών καθυστέρησης των παραστατικών, διεκδικούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί , οι οποίοι εξήγγειλαν επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ μεταξύ άλλων σημειώνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

  • 530 κλινικοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016.
  • Ο Φεβρουάριος καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα.
  • Οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα των αμοιβών τους, λόγω rebate και clawback.
  • Το τελευταίο διάστημα οι γιατροί διαμαρτύρονται εντόνως για τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος των παραστατικών που καταθέτουν στον Οργανισμό προκειμένου να εξοφληθούν, υποστηρίζοντας ότι δέχονται περικοπές αμοιβών με δικαιολογίες όπως «επειδή δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά μετ’ επιτάσεως τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012.

  • Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος.
  • Σημείο τριβής μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ παραμένει και το τελικό κείμενο για τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας, καθώς ο μέχρι τώρα διάλογος δεν έχει αποφέρει καρπούς.

Οι ισχύουσες συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/16, χωρίς επικύρωση με υπουργική απόφαση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φοίβος Ιωαννίδης: Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για «μια πολυσχιδής πολιτική προσωπικότητα "έφυγε" λίγο πριν την Ανάσταση …