5ωρη στάση εργασίας στα Μέσα Ενημέρωσης

dimosiografos_880163040

Την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 4 σήμερα το απόγευμα, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για την διευκόλυνση των εργαζομένων ώστε να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ:

«Μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο κρίσιμο σημείο, που καλούνται να συνεχίσουν τους αγώνες για τη διατήρηση της αυτονομίας των ταμείων τους, τη διασφάλιση των πόρων τους και τη βιωσιμότητά τους.

Η μαζική παρουσία όλων των συναδέλφων στην αυριανή Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη. Τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι η σημαντικότερη κατάκτηση του Κλάδου. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, μαζί με τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, είναι αδιαπραγμάτευτα».

Η 5ωρη στάση εργασίας προκηρύχθηκε για:

  • Συντάκτες σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά)
  • Συντάκτες στην ΕΡΤ
  • Συντάκτες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Συντάκτες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
  • Συντάκτες  στα Γραφεία Τύπου

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Εξαγωγές, τουρισμός και Ταμείο Ανάκαμψης

Η δημοσιονομική πειθαρχία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, εάν η χώρα επιθυμεί να αποφύγει …