Ποιος είναι ο κλάδος εργασίας με μηδενική ανεργία στην Ελλάδα

jobanergia_skitso

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας του 1.000.000, της μαύρης εργασίας, της φτώχιας και της οικονομικής λιτότητας, υπάρχει ένας κλάδος με πολλαπλές κενές θέσεις εργασίας που παράγει προσφορά θέσεων που απαιτούν κάλυψη, καθώς είναι συνεχώς εξελισσόμενος και φυσικά δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση.

Αυτός είναι ο τομέας της Πληροφορικής, στον οποίο μπορούν να στραφούν, για μόνιμη εργασία οι ενδιαφερόμενοι, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας Κωστή Καγγελίδη, να μιλά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΚΕ, για «μηδενική ανεργία στα στελέχη της πληροφορικής».

Στην εισήγησή του μεταξύ άλλων  προσκόμισε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Ο αριθμός των απασχολουμένων είναι πιθανό να αυξηθεί στα τμήματα Πωλήσεων, IT/Τεχνολογίας και Marketing, με την πρόθεση προσλήψεων να διαμορφώνεται σε 54,9%, 29,6% και 27,6% αντίστοιχα
  • Το 15% των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη δεξιοτήτων το 2016

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να περιορίσουμε την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητοτάκης τόνισε πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ολίγον …