Απεργία με αλληλοκατηγορίες εργαζομένων-εργοδοσίας

apergia-pempti-4-fevrouariou-660x304

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα για πρώτη φορά στα χρονικά τους οι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία Alitalia,  καταγγέλλοντας «επίθεση στα δικαιώματα τους, παρά το ότι έχουν επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα και υψηλό επαγγελματισμό, ιδίως τις δυσκολότερες στιγμές».

Από την πλευρά της η εταιρεία που ανακοίνωσε την ακύρωση συνολικά 142 πτήσεων της για σήμερα, μιλά για αντίδραση των εργαζομένων, «ακατανόητη και άδικη, που συνδέεται με την κατάργηση που αποφασίστηκε πρόσφατα ενός προνομίου που απολάμβαναν οι κυβερνήτες και μέλη του προσωπικού, το οποίο τους επέτρεπε να ταξιδεύουν δωρεάν από διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας προκειμένου να μεταβούν ή να αποχωρήσουν από τις βάσεις της εταιρείας στη Ρώμη ή το Μιλάνο, μια απόφαση η οποία ελήφθη με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και σε συμμόρφωση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Την θέση αυτή διαψεύδουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μέσω του γενικού γραμματέα της συνδικαλιστικής ένωσης Νίνο Κορτορίγιο, ο οποίος δήλωσε:
«Η απεργία, η πρώτη εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται για λόγους που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού που υπόκειται σε αποφάσεις, οποίες δεν έχουν προηγουμένως συζητηθεί. Υπάρχει  αύξηση των ωρών εργασίας, σε διαδικασίες ατομικών απολύσεων εκτός των συλλογικών συμβάσεων, ή ακόμα και στην κατάργηση των μέσων που είχαν συμφωνηθεί στους εργαζόμενους για να μετακινούνται από την κατοικία τους ή των παροχών στο προσωπικό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες οικογενειακές και προσωπικές καταστάσεις».

 


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος …