Για μετά τη 2η αξιολόγηση η άρση των capital controls

capital controls==-=

Ουσιαστικά για μετά τη 2η αξιολόγηση οδηγείται η υπόθεση της άρσης των capital controls, που έκλεισαν ήδη ένα χρόνο στην ζωή των Ελλήνων και επί μήνες ακούν συνέχεια την χαλάρωση τους αλλά φως επί της ουσίας δεν υπάρχει.

Μάλιστα με νεότερες τηλεοπτικές δηλώσεις μία κόμη χαλάρωσή τους εξαγγέλθηκε δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που εστίασε όμως κυρίως σε αυτούς που "θα" φέρουν  "νέο χρήμα" στις ελληνικές τράπεζες, με τη μορφή των επενδύσεων....Οι υπόλοιποι σε υποδεέστερη φάση....

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Υπάρχει μια διαρκής διαδικασία χαλάρωσης των capital controls και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ρύθμιση στα capital controls την άλλη εβδομάδα. Αυτοί που φέρουν νέα χρήματα για επενδύσεις να μπορούν να τα βγάλουν. Δεν έχουμε αυστηρά capital control. Κάθε μήνα φιλελευθεροποιούμε το καθεστώς τους. Πήραμε την απόφαση να διευκολύνουμε πρώτα τους εξαγωγείς. Η οριστική άρση των capital controls πάντως συνδέεται, με την εμπιστοσύνη που θα δείξουν οι πολίτες επιστρέφοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες αλλά και με τη δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Μετά το τέλος της, θα έρθει και η οριστική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Είναι μία συνεχής διαδικασία φιλελευθεροποίησης των κεφαλαιακών ελέγχων και κάθε αξιολόγηση θα είναι πιο εύκολη από την προηγούμενη. Τα δύσκολα δημοσιονομικά είναι πίσω, και τώρα είναι περισσότερο θεσμικά. Όσο περνά ο καιρός, θα διευρύνονται οι βαθμοί ελευθερίας μας. Βέβαια, δεν υποστηρίζω ότι δεν θα υπάρξουν συγκρούσεις».

Όμως οι απλοί καταθέτες που ακόμα έχουν χρήματα, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όπως το επιθυμούν και κάποιοι άλλοι τα διαχειρίζονται για να σωθούν οι τράπεζες....


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα Temu. Ασφάλεια καταναλωτών

17 Ευρωπαϊκές Ενώσεις Καταναλωτών[1]- μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καταναλωτών (BEUC)- μεταξύ των οποίων και η …