Άρση ακινησίας στα ΙΧ μόνο για μία φορά!

pinakides-700x309

Mία λέξη που υπάρχει στην εγκύκλιο 1083 - 23/6/2016, αλλάζει τα δεδομένα σε όσα ήλπιζαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν παροπλίσει παραδίδοντας πινακίδες στις εφορίες, καθώς θα έχουν το δικαίωμα μόνο για μία άρση ακινησίας τους, ακόμα και αν έχουν πληρώσει τα τέλη που τους αναλογούν για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Πρόκειται για την λέξη "άπαξ",που ακτά τους φοροτεχνικούς αποτελεί "τρανταχτό" παράδειγμα αντισυνταγματικότητας!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο 1083 - 23/6/2016:

«Επίσης στην περίπτωση που έχει γίνει άπαξ χρήση ενός εκ των τριών ανωτέρω χρονικών περιόδων άρσης της ακινησίας και ο κάτοχος αιτείται εκ νέου άρση ακινησίας, τότε θα καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας (αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που έχει καταβληθεί) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 2367/1953, όπως ισχύει».
Αυτή την στιγμή επικρατεί αλαλούμ  στις εφορίες αφού κάποιοι κάτοιχοι των εν λόγω οχημάτων, ήδη έχουν κάνει την μοναδική επιτρεπόμενη άρση τους και δεν έχουν δικαίωμα για δεύτερη!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, για το σύνολο του τρέχοντος έτους επιδιώκεται η …