Οι "κόκκινες" γραμμές Κατρούγκαλου στα Εργασιακά...

katrougkalos9-intime
Αρνητικός και μάλιστα κατηγορηματικός σε ότι έχει σχέση με την ελαστικές μορφές εργασίας, εμφανίστηκε μέσα από το κοινοβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας πως επί αυτού, δεν θα δεχθεί καμία συζήτηση το κυβερνητικό επιτελείο, μόλις ανοίξει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συζητάμε μόνο τρία θέματα:
  • Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση,
  • τις ομαδικές απολύσεις και
  • τον συνδικαλιστικό νόμο που έχει θέσει η άλλη πλευρά.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για την θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας όπως τα "mini jobs", ή περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.
Για τις ομαδικές απολύσεις, η τακτική της κυβέρνησης θα είναι η απομόνωση των ακραίων θέσεων του ΔΝΤ, όπως έγινε και κατά τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.
Με την αποδοχή, ακόμη και από τις εργοδοτικές οργανώσεις, της αύξησης των εισφορών, πετύχαμε την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγούσε τις επικουρικές συντάξεις σε μειώσεις της τάξης του 30% με την περιορισμένη αναπροσαρμογή που επιτύχαμε».

Η απάντηση του υπουργού την οποία όλη η χώρα περιμένει να επαληθευτεί την ώρα των τελικών αποφάσεων, την έδωσε στην ερώτηση για το ζήτημα, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EΦΚΑ: Με ραντεβού η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού …