Αγωγή εναντίον Συνδικαλιστικού Φορέα για την απεργία του-Νέα ήθη

omyle-poreia

Aγωγή εναντίον της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των συνδικάτων των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βάλλοντας κατά των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, κατέθεσαν και εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματικοί φορείς της Βορείου Ελλάδας, με αίτημά τους "να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες των εργαζομένων στον ΟΛΘ", οι οποίες σημειωτέον ανεστάλησαν την ίδια ημέρα υποβολής της αγωγής στις 24 Ιουνίου.
Στην αγωγή οι μηνυτές υποστηρίζουν πως:
"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν νεκρώσει κάθε εμπορική δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να δεσμευτούν για χρόνους παράδοσης των προϊόντων τους, με συνέπεια να μειώνονται οι πωλήσεις τους."
Για ποινικοποίηση του εργατικού δικαιώματος της απεργίας μίλησαν οι συνδικαλιστές, με την διακστική απόφαση να αναμένεται άμεσα.
Πάντως η αγωγή στρέφεται κατά:
  • της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας,
  • της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας,
  • του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ ΑΕ,
  • του Σωματείου Χειριστών-Οδηγών Μηχανημάτων ΟΛΘ ΑΕ,
  • του Σωματείου Λιμενεργατών ΟΛΘ,
  • του Σωματείου Υπαλλήλων Παραλαβής και Παράδοσης Εμπορευμάτων
  • του Συνδέσμου Αρχιεργατών-Εποπτών ΟΛΘ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόρεια Μακεδονία: Το DUI αντέδρασε στις δηλώσεις Σιλιάνοφσκα

Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και …