Εργαζόμενοι συγκροτούν κέντρο αγώνα ανατροπής των μνημονίων

MNIMONIO-3-gpnews.gr-

Τα θέματα που προκύπτουν από τις επαπειλούμενες αλλαγές στα εργασιακά, στην πορεία του διαλόγου για την υπογραφή ΣΣΕ με τον ΣΦΕΕ και στα του ασφαλιστικού Ταμείου του ΤΕΑΥΦΕ, εστίασε η ΕΕ της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ στην τελευταία συνεδρίαση της, από την οποία προέκυψε η ακόλουθη ανακοίνωση που καλεί σε ενεργοποίηση για την ανατροπή των μνημονίων.

"Είναι απαραίτητο -μιας και η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να παίξει έναν τέτοιο ρόλο- η συγκρότηση ενός κέντρου αγώνα από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία, Συνδικαλιστικές Παρατάξεις και Εργατικές Συλλογικότητες, που θα ηγηθεί του αγώνα για την επαναφορά και διεύρυνση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και την συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την απαλλαγή της χώρας από την επιτροπεία. Η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ θα είναι μπροστάρης σε έναν τέτοιο αγώνα σχηματίζοντας παράλληλα ένα «Δίκτυο Εργαζομένων στην Υγεία» αποτελούμενο από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία του χώρου που θα επεξεργάζεται θέσεις και θα πιέζει για λύσεις τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Τόσο οι δημοσιοσχετίστικες κινήσεις του Παναγόπουλου όσο και οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ δεν κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά σε αποκλιμάκωση του αγώνα με προβολή στην πρώτη περίπτωση προσωπικών φιλοδοξιών και στην δεύτερη απλή καταγραφή της κομματικής δύναμης.

Άλλωστε το ΠΑΜΕ την ίδια στάση κρατάει διαχρονικά και στον χώρο του φαρμάκου. Την πρώτη φορά διέσπασε τον κλάδο το 1993 όταν «ξεπούλησε» τους Ιατρικούς Επισκέπτες κατά την υπογραφή ΣΣΕ με τον ΣΦΕΕ οδηγώντας σε αποχώρηση από την ΟΕΦΣΕΕ όλα τα Σωματεία Ιατρικών Επισκεπτών και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις μεταξύ των οποίων και την παράταξη που πρόσκειτο στο ΚΚΕ!!!

Την δεύτερη φορά ήλθε η σειρά των Φαρμακοϋπαλλήλων. Το 2009 αρνήθηκαν να υπογράψουν ΣΣΕ και κατήγγειλαν την ισχύουσα!! Οι Φαρμακοϋπάλληλοι και Φαρμακεργάτες είναι 6 χρόνια χωρίς συμβάσεις, έρμαια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στους μνημονιακούς Νόμους. Oι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η καταστρατήγηση του 8ωρου, η εργασία το Σάββατο, οι μειώσεις μισθών τείνουν να γίνουνκανόνας στον χώρο τους. Γι’ αυτό και τα Σωματεία Φαρμακοϋπαλλήλων εγκαταλείπουν την ΟΕΦΣΕΕ. Aν κάποιοι δεν είναι ικανοί να τους εκπροσωπήσουν δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν για πάντα απροστάτευτοι. Και δεν θα μείνουν...

Το κακό τρίτωσε το 2012 όταν αρνήθηκαν να συστρατευθούν για την σωτηρία του ΤΕΑΥΦΕ παρά την δέσμευση τους στην σύμβαση που οι ίδιοι έχουν υπογράψει με τους εργοδότες: «Τα δύο μέρη συμφωνούν να στηρίξουν το ΤΕΑΥΦΕ. Να υπερασπιστούν την κινητή και ακίνητη περιουσία του, καθώς και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του. Στόχος αυτόνομο - αυτοδιοικούμενο ΤΕΑΥΦΕ από αυτούς που συνεισφέρουν» (Άρθρο 8 στην ΣΣΕ της ΟΕΦΣΕΕ).

Δικαιολογία; Διαφωνούν με το Νομικό καθεστώς του Ταμείου σαν ΝΠΙΔ (λες και εμείς συμφωνούσαμε) κάνοντας ότι αγνοούν ότι ήταν ο μόνος τρόπος τότε, για να μην εξαφανιστεί το Ταμείο μέσα στην χοάνη του ΕΤΕΑ, για να μην χαθούν τα αποθεματικά και τα περιουσιακά του στοιχεία. Προσέφυγαν ακόμα και στα «καταραμένα» ….αστικά δικαστήρια (!!!!!) για να αναγνωριστούν σαν οι αντιπροσωπευτικότεροι και να κάνουν μετά τι...; Στην ουσία να καταστρέψουν το Ταμείο που θα εντασσόταν στο ΕΤΕΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όταν έχασαν την προσφυγή στο ΣΤΕ έβγαλαν όλη την χολή τους ενάντια στην ΠΟΙΕ ενώ βέβαια όσο το ΤΕΑΥΦΕ ήταν ΝΠΔΔ όλα μέλι-γάλα!! Συμμετείχαν στα ΔΣ, ψήφιζαν τα τοξικά ομόλογα και έδιναν ομόφωνα τον τίτλο του «επίτιμου» στον «ιδρυτή»!

Έτσι, σήμερα μπορεί να μην συμμετέχουν στην Διοίκηση του Ασφαλιστικού μας Ταμείου, να έχουν τους Φαρμακοϋπάλληλους χωρίς συμβάσεις και προστασία αλλά οι ίδιοι σαν γνήσιοι … «κομμουνιστές» με …. «καπιταλιστικές συνήθειες» δε χωράνε σε 150 τμ γραφεία, όπως οι «εργοδοτικοί», αλλά θέλουν ολόκληρο όροφο στην Χαλκοκονδύλη 56 με 300 τμ και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν!!!

Φωνάζουν όταν το Ταμείο αναγκάζεται από τις εποπτικές Αρχές να μειώσει συντάξεις στα πλαίσια εφαρμογής της αρχικής αναλογιστικής μελέτης, αλλά δεν τους ενοχλεί η απώλεια πόρων από το ΤΕΑΥΦΕ – και τους συνταξιούχους – από την παράνομη κατάληψη των Γραφείων του 1ου ορόφου από τους ίδιους. Θέλουν «ζωτικό χώρο», να «απλωθούν», για να μπορούν πιο άνετα να παρεμποδίζουν εκλογές Σωματείων όπως στην ΦΑΜΑΡ, ή να διακόπτουν τις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου μας!

Η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ και η Ένωση Συνταξιούχων έχουν δεσμευτεί για την σύνταξη νέας αναλογιστικής μελέτης με άλλες προδιαγραφές η εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να ελαφρύνει πολύ την επιβάρυνση των συνταξιούχων.

  • Τέτοιες παράμετροι είναι :
  • H δυνατότητα παράτασης της αποθεματοποίησης σε βάθος 30 ετιας.
  • Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
  • Η πάταξη της εισφοροδιαφυγής με ελέγχους σε Αττική και επαρχία.
  • Η ένταξη όλων των ειδικοτήτων φαρμάκου στο ΤΕΑΥΦΕ και ως εκ τούτου η διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.
  • Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !
  • Η ανάγκη κατάργησης της από 1/7/2015 εισφοράς του 6% υπέρ ΕΟΠΠΥ (Το Ταμείο δεν έχει κλάδο Υγείας και όμως η εισφορά υπέρ Υγείας παρακρατείται!!)
  • H ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ΤΕΑΥΦΕ) ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΤΑΥΦΕ) ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟ – ΕΝΙΑΙΟ – ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Συνάδελφοι Φαρμακοϋπάλληλοι – Φαρμακεργάτες - Ιατρικοί Επισκέπτες – Υπάλληλοι Χημικής Βιομηχανίας...

- ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ!

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

- ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

- ΓΙΑ ΤΕΑΥΦΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

- ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!"


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Στην Κέρκυρα σήμερα ο πρωθυπουργός

Στις 18:30 θα συναντηθεί με πολίτες στο κέντρο της πόλης Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το …