Οι ομαδικές απολύσεις και η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

apolyshh

"Η Ελληνική πλευρά θα αναμένει την απόφαση αυτή και θα προσαρμοστεί ανάλογα. Με αυτό το δεδομένο και με βάση τη συμφωνία της Γενεύης των κοινωνικών  εταίρων (που επαναβεβαιώθηκε πριν από λίγες ημέρες) θεωρείται βέβαιο πως θα ζητηθεί, αντί του υπουργικού «βέτο» που θα καταργηθεί, να ενισχυθεί ο ρόλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στον έλεγχο των ομαδικών απολύσεων, ενώ «ανοικτό» είναι και το ενδεχόμενο εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για τα ποσοστά των επιτρεπόμενων, ανά μήνα, απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις (10% αντί 5%)".

Αυτό δήλωσε ο  υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτηθείς για τις ομαδικές απολύσεις στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής της Lafarge, από την τελική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου να καθορίζει σημαντικό τμήμα των διαπραγματεύσεων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεχαγιά: Μήνυμα ειρήνης από την επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη

Πώς σχολίασε την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια Στη διήμερη επίσκεψη του …