Αποκεφαλισμός ιερέα στη Γαλλία-Φρίκη και τρόμος στη Γαλλία(VIDEO&ΦΩΤΟ)

369a934800000578-3708394-the_clergyman_named_as_jacques_hamel_pictured_was_knifed_to_deat-m-102_1469537615819

Επέστρεψε για τα καλά ο φόβος των τζιχαντιστών στη Γαλλία, ακθώς δύο από αυτούς όπως ομολόγησε ο ISIS αναλαμβάνοντας την ευθύνη, εισέβαλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, αποκεφάλισαν τον ιερέα 86χρονο ιερέα Jacques Hamel και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα με το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

00000

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας.

ekl1_0_0
Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλήσια, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά.

gallia-normandia_0
Η ομηρεία έληξε δυο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο δράστες.

00000

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές για το τελευταίο χτύπημα στη Γαλλία, τον αποκεφαλισμό ενός ιερέα σε εκκλησία της Νορμανδίας.

iereas1_new_660_224_630_200

Συγκεκριμένα, το προσκείμενο στο ISIS πρακτορείο A’maq ανέφερε επισήμως ότι «δύο στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» πραγματοποίησαν την άγρια επίθεση στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του ISIS πανηγύριζαν για την τρομακτική επίθεση στη γαλλική εκκλησία, η οποία φέρεται να ήταν σε μια λίστα που θα γίνονταν χτυπήματα και η οποία βρέθηκε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας τον Απρίλιο του 2015 μετά τη σύλληψη ενός εξτρεμιστή.

olant_6_0

Η Daily Μail αναφέρει πως η εκκλησία που χτύπησαν οι τζιχαντιστές ήταν σε λίστα τρομοκρατών, την οποία είχε εντοπίσει η γαλλική αστυνομία σε σπίτι υπόπτου τον Απρίλιο του 2015.

  000

Γνωστός στις αρχές ο ένας από τους δύο δράστες που εισέβαλαν εκκλησία στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του BFMTV, ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία αναγνωρίστηκε εξ' όψεως και αν επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του, θα πρόκειται για άτομο που ήθελε να πάει για τζιχάντ, αλλά τον εμπόδισαν στα σύνορα με την Τουρκία. Το εν λόγω άτομο είχε φυλακιστεί το 2015 και του είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016.

ggggaa_0


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενεική βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλάει για τα περιστατικά βίας στις οικογένειες και …