Η εντατικοποίησης της εργασίας, οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου!

ergatiatiximma

Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου όπου εισήχθη να μιλούν για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκατάστασης του τραυματισμού του, σε ατύχημα εν ώρα εργασίας, στο χώρο της παραγωγής στην εκτυπωτική μηχανή KBA στον Άλιμο, της εταιρείας «Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ».

Οι λιθογράφοι σε ανακοίνωσή τους αφού κατηγορούν την εργοδοσία, για τη στάση της την ακλούν απράλληλα αν τηρήσει την εργατική νομοθεσία ακι το σύνολο των ακνόνων ασφαλείας:

«Τα ατυχήματα που συμβαίνουν, δεν οφείλονται απλά στην απροσεξία και την "κακιά στιγμή", όπως βολεύει κάποιους να λένε. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας για περισσότερη παραγωγή σε λιγότερο χρόνο. Η διεύθυνση της εταιρείας, πιστή στην τακτική της να μη δηλώνει τα εργατικά ατυχήματα, έπραξε και αυτή τη φορά το ίδιο, ενώ είχε την υποχρέωση να αναγγείλει το ατύχημα στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή και στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής, μέσα σε 48 ώρες.

Καλούμε τη διεύθυνση της εταιρείας "Χαϊδεμένος", που τονίζει σε όλους τους τόνους ότι τηρεί τους νόμους, να μας απαντήσει γιατί δεν το έπραξε και να μας ενημερώσει για το τι μέτρα ασφάλειας προτίθεται να πάρει για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων, ζητώντας παράλληλα να πάψει η τακτική της απόκρυψης των εργατικών ατυχημάτων, και την Επιθεώρηση εργασίας να διενεργήσει έλεγχο σε κάθε επικίνδυνο μέρος του εργοστασίου, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση …