Φοβερό!...Μετά τις διαπιστώσεις εργατικής παραβατικότητας προαναγγέλλει μέτρα

 

ypourgeio-ergasias

Ανακοίνωση με υποσχέσεις χωρίς δεδομένη σκληρή δράση προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της πιστής τήρησης των όρων της εργατικής νομοθεσίας, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, που με αφορμή περιστατικό εργατικής παραβατικότητας στο Νοσοκομείο Τρικάλων, μας επαναλαμβάνει τις διαπιστώσεις του, ότι δηλαδή, "έχει διαπιστώσει υψηλή παραβατικότητα στον κλάδο των εταιρειών καθαρισμού αλλά και των εταιρειών φύλαξης".

Αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά μάλλον τελευταίοι το έμαθαν το υπουργείο και τα στελέχη του, τα οποία λέει "αντιδρούν" στις εκάστοτε προσφυγές εταιρειών καθαρισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί απευθείας από τους φορείς του υπουργείου Υγείας".

Αφού αντιδρά, εντάξει να χαλαρώσουμε και εμείς και να απολαύσουμε το υπουργείο να αντιδρά με "ανακοινώσεις και διαπιστώσεις"........

Πάντως στην ανακοίνωσή του για το ζήτημα αναφέρει:

  • Από 924 ελέγχους, που έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία διετία ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών καθαρισμού, έχουν υποβληθεί 182 μηνύσεις εις βάρος τους, καθώς και 294 πράξεις επιβολής προστίμου, ύψους 1.585.466,00 ευρώ, κυρίως λόγω οφειλών δεδουλευμένων αποδοχών και ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία.
  • Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν «η εκάστοτε αναθέτουσα αρχή, δηλαδή το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οργανισμοί του δημοσίου τομέα», διαπιστώνει παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, τότε δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία καθαρισμού.

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΣΕΠΕ θα συνεργαστεί με του παραπάνω φορείς, ώστε να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις, δηλαδή καταγγελία της σχετικής σύμβασης και αποκλεισμός του εργολάβου από δημόσιους διαγωνισμούς, από τρεις μήνες έως τρία χρόνια. Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η δημόσια υγεία χαίρουν του πρώτιστου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, στέλνοντας, ταυτόχρονα, μήνυμα ότι πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι το πάρτυ τελείωσε".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για τη χώρα

«Η έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα» δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ Η …