Περικοπές μισθών Στρατιωτικών-Σωμάτων Ασφαλείας

stratiot_908889292eidika_misthologia_

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών  που αφορούν το νέο ειδικό μισθολόγιο στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. Με βάση αυτά, ο Λγος ε.α Οικονομολόγος της ΣΣΑΣ Ηλίας Νατσιούλας υπολόγισε ποιες θα είναι οι νέες μεικτές αποδοχές και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Όπως σημειώνει ο κ. Νατσιούλας για την εξαγωγή των νέων μεικτών αποδοχών υπολογίστηκε, ο βασικός μισθός με βάση τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, το επίδομα ειδικών συνθηκών και το επίδομα Διοίκησης Ευθύνης για τους Συνταγματάρχες. Επιπλέον επισημαίνεται ότι όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο να υπολογίζουν ότι θα λάβουν επιπλέον 100 ευρώ μεικτά.

Για να δείτε τις διαφορές συγκρίνετε τις σημερινές μεικτές σας αποδοχές (καταλογιστέο) με τις νέες βάσει του φέροντα διοικητικού βαθμού και των ετών υπηρεσίας. Η διαφορά που θα προκύψει συγκρίνοντας τους πίνακες θα διατηρηθεί στο νέο μισθό ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ».

Αν δηλαδή με το νέο μισθολόγιο προκύπτουν αποδοχές πχ 50€ χαμηλότερες τότε αυτό το ποσό θα διατηρηθεί στο νέο μισθολόγιο ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 50€» και δεν θα έχετε μείωση στον μεικτό μισθό.

Αν αντίθετα με το νέο μισθολόγιο προκύπτουν αποδοχές πχ 100€ υψηλότερες τότε εκτιμάται ότι αυτή η αύξηση δεν θα δοθεί άμεσα αλλά θα δοθεί σε βάθος τετραετίας, κατά 25€/έτος.

Επειδή καθιερώνεται η «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο νέο μισθολόγιο, όπως δηλαδή ισχυρίζεται τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και το Υ.Ο..

Τονίζεται όμως ότι αυτό το ποσό της προσωπικής διαφοράς θα μειώνεται αναλογικά και μέχρι της πλήρους εξάλειψής του από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του στρατιωτικού. Όταν κυκλοφορήσει και το έγγραφο με τις αποδοχές των Υπαξιωματικών θα υπολογισθούν και εκεί οι αποδοχές, κατά το άθρο του onalert.gr.

0101 00002 0003 0004


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης στο podcast «The Globalist»: Στόχος μου ήταν πάντα να κάνω την Ελλάδα μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Η δεύτερη θητεία μου επικεντρώνεται στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης …