Πολλοί "μυστικοί" πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής μαζεύτηκαν!-Με μαύρη κουκούλα ή όχι;

dvsilogoi-1

Αποκτά μυστικούς πράκτορες η Ελλάδα, για να παταχθεί η φοροδιαφυγή σε όλα της τα επίπεδα, με βάση πάντα τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, που θα τσεκάρουν τα πάντα σε πρατήρια καυσίμων, γυμναστήρια και φροντιστήρια και ίσως στις επόμενες ημέρες μάθουμε και για καινούργιους στόχους......

Πιο αναλυτικά,  όπως επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, "η νέα τροπολογία αφορά ένα πλαίσιο αυστηροποίησης, όχι μόνο των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων, αλλά και την απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία. Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κύκλο, αφού βλέπαμε ότι ενώ κλείναμε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο, την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή ο σύζυγός του, ή ακόμα και το παιδί του, συνέχιζε την ίδια εγκληματική συμπεριφορά, γιατί περί αυτού πρόκειται, παραδίπλα. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να εισάγει την έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν για λογαριασμό κάποιου, ώστε να τους βγάλουμε από την αγορά. Αυτός είναι ο στόχος.

Επίσης στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα: εκπαιδευτήρια, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ, κλινικές, κέντρα αισθητικής, χώροι στάθμευσης, συνεργεία, γιατροί, όπου και πάλι μυστικοί ελεγκτές της εφορίας, κατά την ς  εγκύκλιο Πιτσιλή θα παρακολουθούνκαι θα εντοπίζουν φοροδυγάδες.

Στις περιπτώσεις αυτές, τα πρόστιμα για μη έκδοση απόδειξης ορίζονται σε τουλάχιστον 250 ευρώ, αν και στις περιπτώσεις όπως των ιατρών που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ δεν επιβάλλεται καν πρόστιμο.

Εμάς τώρα όλο αυτό το σχέδιο, γιατί μας θυμίζει τους προδότες με την μαύρη κουκούλα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …