Που άνοιξαν 2.000.000 θέσεις εργασίας;

jobsaas

Δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε μία δεκαετία, δημιούργησαν με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες οι μετανάστες που αποφάσισαν να ζήσουν στην Γερμανία, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας.

Το θέμα απασχόλησε την έκθεση του Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν στη Γερμανία, τα στοιχεία του οποίου είναι καταλυτικά .

2014, 709.000 αλλοδαποί ήταν ιδιοκτήτες της δικής τους επιχείρησης(αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2005)

2005, το 38% των επιχειρηματιών που κατάγονταν από το εξωτερικό δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της λιανικής ή της φιλοξενίας και της εστίασης

2014, το ποσοστό έπεσε στο 28%

Το Ίδρυμα Μπέρτελσμαν, σχολιάζοντας τα στοιχεία ανέφερε:

"Οι επιχειρηματίες που έχουν προέλευση από το εξωτερικό έχουν πολύτιμη συμβολή στην απασχόληση και τον δυναμισμό της οικονομίας της Γερμανίας, εκτός του πεδίου των χαμηλόμισθων, των κλισέ του κινεζικού εστιατορίου στο οποίο δουλεύει περίπου αμισθί όλη η οικογένεια ή του μπακάλικου που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και στο οποίο δουλεύει ένας Τούρκος και μόνον".



Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …