Κοινή σύσκεψη για την Κοινωνική Οικονομία!

ypourgeio-ergasias-kai-koinonikis-asfalisis-geniki

Η λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο ιδρύεται με την ψήφιση του νέου νόμου, η υλοποίηση κοινών προγραμμάτων στήριξης των εγχειρημάτων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και ο επανασχεδιασμός των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, απασχόλησε την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με απώτερο σκοπό την ένταξη στην προσπάθεια όλων των φορέων που ανήκουν στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομίας.

Στην σύσκεψη εξετάστηκε διεξοδικά, το νέο θεσμικό πλαίσιο, από το οποίο και διευρύνονται τα νομικά πρόσωπα που μπορούν να θεωρηθούν ότι δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων υποστήριξης φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, υπό την συμμετοχή των παρακάτω:

  • Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου,
  • Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης,
  • Γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής,
  • Γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Δήμητρα Χαλκιά,
  • Γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου
  • Ειδική γραμματέας ΕΤΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …