"Δεν θα γίνει καμία απόλυση στην "Μαρινόπουλος", διαβεβαιώνει ο Σκλαβενίτης

marinopoylo-sygkent

Καλά είναι τα νέα για τους εργαζόμενους της εταιρίας Μαρινόπουλος, οι οποίοι φαίνεται ότι θα διατηρήσουν την εργασία τους μετά την εξαγορά από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.  Πηγή του Γεράσιμου Σκλαβενίτη δήλωσε στο mononews.gr, ότι όχι μόνο δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά αντίθετα θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Ενώ χθες δεν είχε διευκρινιστεί ο αριθμός των εργαζομένων που τελικά θα απορροφούνταν από το νέο σχήμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τελικά κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη θέση του. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, που κατάφερε να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας μέσα σε ένα τόσο δύσκολο deal.

Στην νέα εταιρία εκτιμάται ότι θα περάσουν οι περισσότεροι εκ των περίπου 15.000 εργαζόμενων της εταιρίας, χωρίς να είναι σαφής ο ακριβής αριθμός. Πιθανό σενάριο θεωρείται, πάντως, να υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς τους.

Το σχέδιο 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει τη διάσωση της Μαρινόπουλος, μέσω της διαδικασίας του άρθρου  106 του πτωχευτικού νόμου. Οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος, οι πιστώτριες τράπεζες και ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής «Σκλαβενίτης» συμφωνούν να εμφανίσουν στο δικαστήριο το εξής σχέδιο:

1. Τα 475 εκατ. ευρώ (350 εκατ. δανεισμός και 125 εκατ. που θα βάλει η Σκλαβενίτης) θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα εταιρεία για κεφάλαιο κίνησης και εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές, που μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα εταιρική οντότητα, μαζί με το δίκτυο καταστημάτων. Στην νέα εταιρία θα περάσουν το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Μαρινόπουλος. Για τους προμηθευτές το κούρεμα το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.

2. Το σύνολο, σχεδόν, της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ ( σ.σ χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 ), η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.

3. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες συμφώνησαν να δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα είναι δεκαετές ballon (το μεγαλύτερο μέρος θα εξοφληθεί στη λήξη), με επιτόκιο μόλις 1,5%, καθώς οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …