Πρσολήψεις με επιδότηση 10.000 ανέργων

proslipsis

Με επιδότηση 360 ευρώ στις επιχειρήσεις, τεκμαρτό σύστημα εισφορών (ανάλογο των οικοδομικών ενσήμων)  και μείωση του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασίας στα 3.500 ευρώ,  προωθεί το υπουργείο Εργασίας προσλήψεις ανέργων, ώστε να μειωθούν  τα ποσοστά ανεργίας και να ανοίξει η αγορά εργασίας.

Οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν τα 360 ευρώ του επιδόματος με τη δέσμευση να συμπληρώνουν οι ίδιοι το υπόλοιπο μέρος του μισθού, ως τα 586 ευρώ τουλάχιστον.

Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Οκτώβριο, για 10.000 ανέργους ηλικίας 29 ως 66 ετών .

Το τεκμαρτό σύστημα εισφορών (διάταξη που προβλέπεται στο ν. 4387/16) θα υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις στην καταβολή εισφορών για ένα μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, είτε τους απασχολούν είτε όχι και αυτό ήταν το σηεμίο στο οποίο ήσαν αρνητικοί οι φορείς της αγοράς ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια, κατά την παρουσίαση του σχεδίου από τον Υπουργό Εργασίας, καθώς σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν 1 ή 2 εργαζόμενους, αλλά απασχολούν άλλους 3 που είναι ανασφάλιστοι και με το τεκμαρτό σύστημα, θα πληρώνουν «ταρίφας ενσήμων» για 4 εργαζόμενους, ακόμη και αν απασχολούν λιγότερους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …