Παρελθόν το 8ωρο για την Σουηδία

jobpost_a_

Τέλος στο 8ώρο όπως είχε προαναγγείλει έβαλε και τυπικά με νόμο η Σουηδία, προχωρώντας σε νέα μορφή εργασιακών σχέσεων την δίωρη μείωση του ωραρίου, χωρίς παράλληλη μείωση αποδοχών.

Πολλές επιχειρήσεις στην σκανδιναβική χώρα έχουν εφαρμόσει το συγκεκριμένο εργασιακό μοντέλο, του οποίου τα οφέλη ήταν γνωστά ήδη πριν από χρόνια. Η Toyota το εφήρμοσε πριν από 14 χρόνια στα κέντρα, που κάνει σέρβις στο Γκέντεμποργκ και διαπιστώθηκε και τότε, το προσωπικό ήταν πιο χαρούμενο, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 25%.

Όπου εφαρμόστηκε το ίδιο παράδειγμα, τα αποτελέσματα στην απόδοση της παρεχόεμνςη εργασίας ήταν αυξητικά, οπότε η απόφαση ήταν σχεδόν πια επιβεβλημένη.

Αχ βρε Ελλάδα, που έχει σε μεσαιωνικές συνθήκες το εργατικό σου δυναμικό......


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην Καμηλόβρυση Λαμίας

Φωτιά τώρα, απόγευμα Κυριακής 30.6.2024, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμηλόβρυση Λαμίας   Επιχειρούν 28 …