Υπό προϋποθέσεις η εργασία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία

Job-10-Ways-To-Find-Target-Companies-In-Your-Search

Η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού με έγγραφό της προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητά την αυστηρή  εξέταση της απασχόλησης συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και να επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών της αντίστοιχης ειδικότητας στην Επετηρίδα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ώστε να δύνανται αυτοί να προσφέρουν διδακτικό έργο ή να αναλάβουν θέση ευθύνης σε αυτά.

Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄244), όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4415/2016 (Α΄159) ορίζεται ότι:

«Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, άλλοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. και συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν μετέχουν σε φορείς ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων, δύνανται να απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, εφόσον υπάρχει έλλειψη στην Επετηρίδα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και στην αντίστοιχη ειδικότητα.».


 

Το έγγραφο

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Τ

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών:   Σχόλια