15νθήμερη προθεσμία συγκέντρωσης όλων των προνοιακών επιδομάτων

epidomaa-a

Περιθώριο μόλις 15 ημερών έχει η ομάδα εργασίας που συγκροτούν οι υπηρεσίες Πρόνοιας, με στόχο να συγκεντρωθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται. Στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος φαίνεται το κατεπείγον της διαδικασίας και των πιέσεων που ασκούνται από τους θεσμούς, αφού η συγκέντρωση των επιδομάτων πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Στις αρμοδιότητες της εν λόγω ομάδας εργασίας είναι επίσης και ο προσδιορισμός των διαδικασιών που απαιτούνται για να ανατεθεί στον ΟΓΑ η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων. Επιπλέον, θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση για το προσωπικό που απαιτείται για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων στο νέο θεσμικό περιβάλλον.

Όπως σημειώνει το dikaiologitika.gr, από τις αλλαγές που θα προκύψουν στη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων θα εξαρτηθεί η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την 1/1/17, σε όλη τη χώρα, που αποτελεί στόχο των υπηρεσιών Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνεται ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να μειωθεί κατά 900 εκατ. ευρώ, η ετήσια δαπάνη για τα προνοιακά επιδόματα που ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ γαρίδες Kallimanis

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια ελέγχων από την περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας …