Αναβρασμός και στάσεις εργασίας στα Κτελ

ktel

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσεν Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), ενημερώνοντας για την σημερινή της κινητοποίηση στα Κτελ από τις 3 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ, καταγγέλλοντας μία σειρά απειλών και αντίξοων συνθηκών εργασίας, όπως μεταξύ άλλων:

"Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ αγωνίζονται, οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ διεκδικούν. Το σκηνικό θα αλλάξει. Η αλήθεια θα συνεχίσει να λέγεται. Η νομιμότητα θα αποκατασταθεί.....Βιώνουμε απειλές, υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας, μη τήρηση διατάξεων σχετικά με την οδική ασφάλεια, εργασία σε ημέρα ανάπαυσης, καταστρατήγηση διατάξεων προστασίας μητρότητας, ασυδοσία και καταπάτηση διατάξεων εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών,ατομικές συμβάσεις, εργολάβοι, συμβάσεις έργου, ελαστικές μορφές εργασίας, απολύσεις μητέρων ανήλικων τέκνων, εκβιασμοί, μειώσεις αποδοχών, ανελέητες και αναιτιολόγητες πειθαρχικές διώξεις...."

ejodikh-dhlosi


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …