Χωρίς καθόλου χρωστικές ουσίες (σύμφωνα τουλάχιστον με τις σχετικές «επίσημες» πληροφορίες) το παγωτό είναι μαύρο σαν πίσσα και οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και ‘καρβουνιασμένα’ κομμάτια κελύφους καρύδας.
Το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα έχει κάνει θραύση και στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού όσοι το απόλαυσαν, έσπευσαν να το φωτογραφίσουν, επιδεικνύοντας το ως τη νέα γεύση της μόδας στη ζαχαροπλαστική.
Και αφού δεν υπάρχουν, προς το παρόν, σαφείς περιγραφές για τη γεύση του, μπορεί κανείς να αρκεστεί στα λεγόμενα όσων το δοκίμασαν και ισχυρίζονται πως η αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο είναι τόσο μοναδική όσο και το χρώμα του.
Στο μεταξύ, με αφορμή το καινούριο παγωτό, έχει δημιουργηθεί και ένας διάλογος, ανάμεσα σε «ειδικούς» και όχι μόνο, για το εάν τελικά ο «ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας» στα συστατικά του βοηθά στην αποβολή των τοξινών.