Παρελθόν όσα ξέραμε για ειδικότητες και κλάδους στο Δημόσιο

dimosio-dimosioi-upalliloi-grafeia

Την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, ο νόμος για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, εν αναμονή της πρότασης που θα υποβάλλει μέσα στο επόμενο τετράμηνο, η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για τη μεταρρύθμιση του κλαδολογίου.

Η ομάδα που πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, στελεχώνεται από στελέχη του δημόσιου τομέα με εξειδίκευση σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Το υπουργείο στοχεύει  στην πιο αποτελεσματική εφαρμογή του νέου συστήαμτος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να παύσει το πολυδαίδαλο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 1.400 κλάδους.

Με το νόμο αυτό θα απλοποιηθεί με την κατάργηση και συγχώνευση συναφών κλάδων και ειδικοτήτων με συνάφεια μεταξύ τους, ενώ μελετάται και η σύσταση διυπουργικών κλάδων. Για αυτό η ομάδα εργασίας θα έχει συνεργασία με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, καθώς και ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …