Καταγγελίες ΠΟΕΣΥ για προπηλακισμούς δημοσιογράφων από ακροδεξιούς

index

Οξύτατη είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που καταγγέλλει «απειλές και προπηλακισμούς» από ακροδεξιά–ρατσιστικά στοιχεία σε βάρος  δημοσιογράφων που καλύπτουν το προσφυγικό στη Χίο και τη Λέσβο, γνωστοποιώντας ότι πλέον είναι ενήμερες για την υπόθεση οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

«Η ατιμωρησία αυτών των στοιχείων τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά, όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κ.λπ).

Η Ομοσπονδία καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.

Η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας, στο πλαίσιο διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.

Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα Ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Παράσταση …