12μηνες θέσεις απασχόλησης

Προσλήψεις και Απολύσεις Προσωπικού

Στην ταχεία κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις άλλες δομές του συστήματος υγείας, προχωρά η κυβέρνηση με νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και η χρηματοδότηση θα προωθεί από την πρώτη δόση που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ειδικότερα οι προσλήψεις θα γίνουν με τα 48,8 εκ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την πρώτη δόση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και στόχος είναι οι τοποθετήσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει:
  • Την πλήρωση περίπου 985 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Την κάλυψη άλλων 2.500 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ. Την πρόσληψη 760 ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ.
  • Την πλήρωση 585 θέσεων λοιπού επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
  • Την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών, με την οποία ήδη έχουν διοριστεί 800 επικουρικοί γιατροί.
Επίσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ύψους 48 εκατ. ευρώ, 12μηνης διάρκειας, για 4.000 νοσηλευτές και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης.
Θέσεις:
  1. 3.000 θα αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας,
  2. 700 σε διάφορες ειδικότητες όπως οδηγούς Κέντρων Υγείας, τραυματιοφορείς, παρασκευαστές εργαστηρίων,
  3. 300 θα αφορούν σε οργανισμούς, εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης και θα ενισχυθούν σημαντικά.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …