Τα βήματα της Ελλάδας στην εξαθλίωση ακουλουθεί και η Ιταλία!

ftoxia-italia

Τα 4,6 εκατομμύρια άγγιξαν οι άνθρωποι που ζούν σε κατάσταση ένδειας στην Ιταλία, όταν  όπως αποκαλύπτει η έκθεση της καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas, προ 8ετίας το 2007 ήταν στο 1,8 εκατομμύριο, γιατί απλά τότες η κρίση δεν είχε ξεκινήσει.

Με βάση την έκθεση της Caritas:

«Η χώρα μας συνεχίζει να μην διαθέτει ένα συνολικό μέτρο αντιμετώπισης της φτώχειας. Από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα ο αριθμός όσων δεν διαθέτουν τα αναγκαία οικονομικά μέσα για να ζήσουν σε συνθήκες θεμελιώδους αξιοπρέπειας, αυξήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, οδηγώντας σε πραγματική έκρηξη»

Ειδικότερα:

  • Σε συνθήκες φτώχειας, ζουν κυρίως οικογένειες από τον ιταλικό νότο, ηλικιωμένοι, οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά και οι άνεργοι.
  • Σε συνθήκες ένδειας ζει πλέον και σημαντικό ποσοστό οικογενειών του ιταλικού βορρά, γονείς με ένα ή δυο παιδιά και νέοι -δηλαδή κατηγορίες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα «πιο ασφαλείς».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …