Τρομοκρατεί σε βάρος της Ελλάδας το Spiegel

590_d4579503d1078072ae958ef1f05df1b0

«Χάος στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα – Τα κράτη της ΕΕ αρνούνται να στείλουν υπαλλήλους τους» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel που επικαλούμενο έγγραφο από τις Βρυξέλλες, σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν, λόγω του προσφυγικού, στα ελληνικά νησιά.

«Υπερπλήρεις καταυλισμοί και οργισμένοι πρόσφυγες» συνθέτουν το σκηνικό στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και «ως εκ τούτου οι χώρες τις ΕΕ αρνούνται να στείλουν εμπειρογνώμονες στα κέντρα φιλοξενίας, όπως είχαν υποσχεθεί κατά τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό».

«Η κατάσταση της ασφάλειας στα ελληνικά νησιά, όπου σήμερα βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κρίνεται σύμφωνα με το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ‘εξαιρετικά ασταθής’, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να φοβούνται για τους υπαλλήλους τους. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στα συγκεκριμένα νησιά, ‘θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο προσωπικό των εθνικών υπηρεσιών ασύλου, των οργανισμών της ΕΕ και των μη κυβερνητικών οργανώσεων».

ΠΗΓΗ: enikos.gr


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …