Χιλιάδες απολύσεις μέσα στον Οκτώβριο!!!

jobneed

Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων που ξεπερνάει τις 80.000 θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά, κατέγραψε το σύστημα Εργάνη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα προηγούμενα έτη, ο Οκτώβριος είναι μήνας που το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι αρνητικό κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της θερινής τουριστικής περιόδου.

Όμως οι απολύσεις ποτέ δεν είχαν φτάσει να είναι τόσο πολύ περισσότερες από τις προσλήψεις. Συνήθως το αρνητικό πρόσημο κυμαινόταν στα επίπεδα από 40.000 έως 57.000 θέσεις εργασίας.

  • Ενδεικτικά αναφέρεται ο Οκτώβριος του 2015, όπου το αρνητικό ισοζύγιο είχε προσεγγίσει τις 56.473 θέσεις εργασίας.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, ξεχωρίζει και πάλι η αυξητική πορεία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

  • 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, είναι είτε μερικής, είτε εκ περιτροπής απασχόλησης, γεγονός που δείχνει την τάση περαιτέρω συμπίεσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο των 586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, των 511 ευρώ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …