«Θηλιά» φόρων οδηγεί σε αυτοκτονία όσους Έλληνες είναι ζωντανοί

foroisokkkkkkkkk

Nέες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό πεδίο, αλλά επιδεινώνοντας την σημερινή εικόνα, καθώς απόλυτα υποταγμένη στις απαιτήσεις των εταίρων, κόβει και μειώνει φοροαπαλλαγές οδηγώντας στην οικονομική εξόντωση όσους ακόμα δεν έχουν καταρρεύσει, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η "Ημερησία".

1. Φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων: Επανεξετάζονται όλα τα κίνητρα που υπάρχουν στη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και θα ενσωματωθούν σε ενιαία νομοθεσία των φοροαπαλλαγών, με ταυτόχρονη κατάργηση εκείνων που κρίνονται αναποτελεσματικές ή άδικες. Στην ουσία έρχεται κατάργηση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το φορολογικό βάρος για το επιχειρείν.

2. Ναυτιλία: Μεταξύ των διατάξεων που προωθούνται προβλέπουν:

  • Προσαρμογή των απαλλαγών από τον ΦΠΑ των πλοίων και πλωτών μέσων με τις αντίστοιχες διατάξεις της έκτης οδηγίας της Ε.Ε. περί φόρου προστιθέμενης αξίας.
  • Ένταξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην αναστολή καταβολής του ΦΠΑ. Αναστέλλεται η καταβολή του φόρου κατά την ναυπήγηση των πλοίων τους τα οποία είναι άνω των 24 μέτρων.
  • Διεύρυνση της δυνατότητας ένταξης στο καθεστώς των ελεύθερων τελωνειακών συγκροτημάτων, όσων ναυπηγικών επιχειρήσεων έχουν δυναμικότητα ναυπήγησης πλοίων άνω των 24 μέτρων. Τα πλοία άνω των 24 μέτρων θα τυγχάνουν απαλλαγής του ΦΠΑ κατά την διαδικασία ναυπήγησης τους.

3. Συγχωνεύσεις - εξαγορές: Τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φορολογία εισοδήματος των εταιριών η οποία καλύπτει τις συγχωνεύσεις, τις εξαγορές και τους εταιρικούς λογαριασμούς αποθεματικών.

4. Συλλογικές επενδύσεις: Νέο φορολογικό πλαίσιο για τα οχήματα συλλογικών επενδύσεων και τους συμμετέχοντες σ' αυτά, σε συμφωνία με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ε.Ε..

5. Απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον ΦΠΑ: Θα εξεταστεί η αύξηση του ορίου ακαθάριστων εσόδων για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ. Το μνημόνιο αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2016 θα πρέπει να κωδικοποιήσουν και να απλοποιήσουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ, ευθυγραμμίζοντάς την με τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και προχωρώντας στην εξάλειψη των εκκρεμών νομικών κενών. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών εξετάζεται ο περιορισμός των υποβολών περιοδικών δηλώσεων για τις επιχειρήσεις οι οποίες διενεργούν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους μέσω του τραπεζικού συστήματος, καθώς επίσης και η αύξηση του ορίου των ακαθαρίστων εσόδων για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης ΦΠΑ, από τα 10.000 στα 25.000 ευρώ.

6. Αυτοματοποίηση διαδικασιών κατασχέσεων: Οι φορολογικές αρχές θα προμηθευτούν προγράμματα ηλεκτρονικών εφαρμογών που θα επιτρέπουν την περαιτέρω αυτοματοποίηση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ειδικότερα θα παρέχουν τη δυνατότητα λειτουργίας μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας κατασχέσεων σε βάρος των ασυνεπών οφειλετών.

7. Αντικειμενικές αξίες: Εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων. Οι ελληνικές αρχές το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να υποβάλουν λεπτομερείς προτάσεις για την «ευθυγράμμιση» των φορολογητέων αξιών των ακινήτων (των αντικειμενικών αξιών) με τις τιμές της κτηματαγοράς έως τον Ιούνιο του 2017.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις

Υποχρεωτικό το μοριακό τεστ (PCR) κορονοϊού για κατάταξη των στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και διενεργείται …