Μεγαλύτερος ο χρόνος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Από 10 σε 15 ημέρες θα αυξηθεί η διάρκεια ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Επιπλέον, θα προβλέπεται η δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να πραγματοποιούνται διαφορετικές χρονικές περιόδους, αντί του γενικού πλαισίου που θέτει ο νόμος, προκειμένου να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και των εμπορικών επιχειρήσεων κάθε περιοχής.

Με την προωθούμενη διάταξη θα υπάρξουν δύο βασικές αλλαγές:

  • πρώτον, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
  • δεύτερον, θα δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, ύστερα από διαβούλευση με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, να ορίζονται σε διαφορετική χρονική στιγμή τα δεκαπενθήμερα των ενδιάμεσων εκπτώσεων ή ακόμη και να κατανέμονται οι συνολικά τριάντα ημέρες με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα τρεις δεκαήμερες ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι αντί για δύο δεκαπενθήμερες.

Σήμερα βάσει του νόμου 4177/2013 έχουν θεσπισθεί πέραν των χειμερινών και θερινών τακτικών εκπτώσεων και δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και η εν λόγω διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …