Ανέστειλαν μεν, απειλούν με επιστροφή δε, οι ναυτεργάτες! Απειλήθηκαν με επιστράτευση!

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε στην σημερινή της συνεδρίαση την προσωρινή αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων, προειδοποιώντας ωστόσο με επιστροφή στην απεργιακή δράση, εάν οι δεσμεύσεις του υπουργείου απέναντί τους, δεν γίνουν πράξη!

Μετά από εννιά ημέρες επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, η ΠΝΟ τονίζει ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να επανεξετάσουν την αρνητική συμπεριφορά τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους και «να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων».

Με την ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζει ότι οι γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις, του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, «λειτούργησαν προς το παρόν ως καταρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων»

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πριν μόλις χθες ο αριστερός υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα: "Αν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ του Σαββάτου, δεν έχει δοθεί λύση, το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι και αυτός θα προχωρούσε από αριστερά πάντα, στο μέτρο της επιστράτευσης, που είναι αντίθετο με την αριστερή φιλοσοφία και ταιριάζει περισσότερο σε άλλα καθεστώτα!!!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …