Τι «αγάπη» δημόσια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής;

Νέος κύκλος συζητήσεων και αντιδράσεων άνοιξε από την δήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος και τάχθηκε "Υπέρ της προσέγγισης της υπόδικης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου!"

Στην συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας. Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Επίσης πρότεινε να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας...

"Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης: Ναι σε Ταμείο Ανάκαμψης ΙΙ

Τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ στο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών «Ναι, στην Πράσινη Συμφωνία και στην …