Ημέρα των συνταξιούχων η σημερινή-Πορεία προς το Μαξίμου

Στις 17:00 θα δώσουν την δική τους απάντηση στη έκτακτη «13η σύνταξη» την οποία χαρακτηρίζουν «ψίχουλα», οι συνταξιούχοι, που θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και με πορεία θα κατευθυνθούν  στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα απαιτήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο θα ζητήσουν επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις τους, για να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να συνεχίσουν την ζωή τους.

Διεκδικούν:

  • Δικαίωμα κανονικής 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ,
  • Διατήρηση του ΕΚΑΣ και γενικότερα επιστροφή όσων χρημάτων τους έχουν αφαιρεθεί όλο αυτό το διάστημα

Τη συγκέντρωση διοργανώνει: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, με τον  πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμο Κουμπούρη, να δηλώνει:

«Μας πετάνε ψίχουλα με τη δήθεν 13η σύνταξη όταν τα τελευταία χρόνια μας πήραν 4 δισ. και θα μας πάρουν άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας 617 εκατ. ευρώ. Έχουμε καθήκον να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …