ΣOK: Κατάσχεται το Δώρο Χριστουγέννων!

Προσοχή εάν είστε οφειλέτες του Δημοσίου, το οποίο μέσω της εφορίας, μπορεί να προβεί στην κατάσχεση του Δώρου Χριστουγέννων, καθώς δεν προστατεύεται και δεν είναι ακατάσχετο!!!!

Γιατί;

Απλά γιατί για την εφορία, θεωρείται μισθός!!!!!

Έτσι με εγκύκλιο του υπουργείου, δίνονται πληροφορίες προς τις εφορίες, για το πως θα βάλουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς....εφόσον τα ποσά μισθοδοσίας ξεπερνούν τα 1.250 ευρώ, που προστατεύονται....

Η Εγκύκλιος

  • Επιτρέπεται η κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, προσωπικούς και κοινούς, εφόσον αυτά υπερβαίνουν το ποσό των 1.250 ευρώ.
  • Αυτό το όριο ήταν 1.500 ευρώ, αλλά στην πορεία μειώθηκε. Αφορά όμως έναν μόνο λογαριασμό σε μία τράπεζα, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία για να προστατεύεται κάθε μήνα.
  • Σε ότι αφορά στους εργαζομένους, αν ο μισθός τους είναι 1.700 ευρώ, τότε μπορεί να κατάσχει η εφορία τα 450 ευρώ μηνιαίως.
  • Για τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών υπάρχει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ αλλά από έναν και μόνο τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνει ο φορολογούμενος στο taxisnet.
  • Στις περιπτώσεις που μισθωτός έχει συγκεντρώσει στον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό από αποταμίευση του μισθού του ποσό που ξεπερνά τα 1.250 ευρώ τότε, παρά το γεγονός ότι η αποταμίευση προέρχεται από μισθούς, μπορεί το ποσό να κατασχεθεί.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Ένας εργαζόμενος που λαμβάνει μισθό 1.000 ευρώ, παίρνει τον ίδιο 13ο μισθό (1.000 ευρώ). Συνολικά μισθός και δώρο Χριστουγέννων είναι 2.000 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, τα 1.250 είναι ακατάσχετα, από εκεί και πέρα τα 750 ευρώ μπορεί η εφορία να τα κατασχέσει!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 0,86%, κέρδη 14,27% από τις αρχές του έτους

Την ίδια ώρα σε τροχιά ισχυρής κερδοφορίας κινήθηκαν οι τράπεζες στο πρώτο τρίμηνο του 2024, …