Στην τσέπη του καταναλωτή οι αυξήσεις στον καφέ! Νέες τιμές

Κατά 25% - 30% για τον ελληνικό καφέ, 15% -20% για το στιγμιαίο καφέ (σ.σ. τύπου Nescafe) και τις κάψουλες καφέ, ενώ στον εσπρέσο οι νέες τιμές πώλησης στο σούπερ μάρκετ θα διαμορφωθούν κατά 20% έως 25% ακριβότερα, θα βρεθούν στα ράφια οι τιμές του καφέ, από τις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας των νέων τιμολογήσεων των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας καφέ που θα ισχύσουν από 4 Ιανουαρίου,  λόγω της επιβολής του ειδικού φόρου εισαγωγής στον καφέ.

Επιβαρύνσεις:

  • 2 ευρώ το κιλό για τον ωμό (σ.σ. τον πράσινο) καφέ,
  • 3 ευρώ το κιλό για τον καβουρδισμένο
  • 4 ευρώ το κιλό για το στιγμιαίο.

Παραδείγματα:

  • Συσκευασία των 200 γραμμαρίων του ελληνικού καφέ στα 3 ευρώ από 2,30 ευρώ που είναι σήμερα
  • Συσκευασία του στιγμιαίου (200 γρ.) θα διαμορφωθεί πάνω από 7 ευρώ από 6 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή.

Αυτό που είναι σίγουρο στην παρούσα φάση είναι πως οι εταιρείες δηλώνουν αδυναμία να....απορροφήσουν τις αυξήσεις, που για άλλη μία φορά θα περάσουν στους μη έχοντες!!!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Πρέπει να σοβαρευτούν, αλλιώς θα μας βρουν απέναντι

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να σταματήσει τα μικροκομματικά παιχνιδάκια, συμπληρώνοντας ότι …